HTML

Not 90s Forever

Van még ez is: http://zenek-a-masik-szobabol.tumblr.com Korábban pedig itt működtem: http://not90sforever.freeblog.hu

Utolsó kommentek

Címkék

a popszámok törvényén alapuló audiovizuális mintavétel

2012.10.23. 23:37 XC

Oxigénkoncentrátum

Címkék: foxygen

Ez a szám önmagában olyan, mint egy teljes albumból készült mix, pedig ez csak egyetlen dal, benne glam, pszichedélia, art rock, miegyéb. Lehetne túl sok, de ehelyett érdekesen rendben van.

Szólj hozzá!

2012.10.23. 18:45 XC

DM svédcsavarral

Címkék: the sounds svédország depeche mode dm lykke li peter bjorn and john

Ha nem is kifejezetten briliáns ez a feldolgozás, nem tehettem meg, hogy ne posztoljam. Annyi kedves dolog van benne: svéd popműsor színes lufikkal; egy színpadon a Peter Bjorn and John, Lykke Li és a The Sounds mint házibulizó "kiskamaszok", ráadásul a New Life-fal, a Depeche Mode egyik szuper, korai számával!



És pont találtam egy másik, szintén svéd tv felvételt 1982-ből, amelyen a Depeche Mode maga adta elő ugyanezt a dalt, és a műsorvezető kézen állva konferálta fel őket.

Szólj hozzá!

2012.10.06. 22:00 XC

Farkasokkal táncoltam

Címkék: glasgow james william hindle water wolves

Glasgow Captain's Rest 06/10/2011

Egy éve ilyenkor Glasgow-ban voltam. Az egyik város a sok közül, ahová visszahúz a szívem. Annak is a Captain's Rest nevű pubja és barátságos pinceklubja volt az egyik legjobb élmény a röpke 4 nap alatt (a rengeteg kisebb-nagyobb, független előadót látó klub épp mostanában szűnt meg/költözött el, vagyis mára legendává vált). 2011. október 6-án fellépett a Mazes, a Milk Maid és a Water Wolves. Utóbbiról ott hallottam először, de ők tetszettek a legjobban. Az énekessel (James William Hindle) utána beszélgettem is, mert ismerte azokat, akikkel ott ismerkedtem meg. Szóval jó kis este volt!

A Water Wolves facebook oldalán (ahol egyébként nem sok minden történik) ez áll a zenekarról: "fungi girls rip off band, jamming ramshackle, lofi rock n roll", ami a gyakorlatban a következőképpen fest:


James-nek néhány szólólemeze is készült korábban, amelyekről csak egy pár számot hallgattam meg. Ezek érzelmesebb, folkos és twee dalok.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása